klaryfikatory wirówkowe Reda

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Wirówki – klaryfikatory

Siła odśrodkowa była zawsze stosowana do oddzielania w sposób ciągły zawieszonych cząstek stałych zawartych w naturalnych sokach.

Separatory REDA S.p.A. dla soków owocowych i innych napojów są wyraźnie badane pod kątem klarowania i zatężania produktu z tych substancji (miazga, włókna, cząsteczki itp.).

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Typowe zastosowania tych procesów są określane jako: owoce cytrusowe, jabłka, gruszki, brzoskwinie, jagody, winogrona, tropikalne soki owocowe.

Dzięki wirówkom ostatniej generacji REDA możliwe jest uzyskanie klarowania moszczu i wina o wyjątkowych rezultatach, unikanie oksydacji produktu i pracy w sposób automatyczny.

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Obróbka win (młodych, czerwonych, białych, ale również win musujących) za pomocą separatorów o dużej szybkości REDA SpA daje entuzjastyczne rezultaty w kategoriach godzinnych przepływów i blasku, ponieważ wysoka siła odśrodkowa wytworzona wewnątrz misy oddziela całkowicie wyczerpane drożdże i inne pozostałości.

Brak utleniania produktu i możliwość klarowania produktów, nawet jeśli są bardzo brudne (wirówka ulega samooczyszczaniu w bardzo szybkich czasach) sprawiają, że wirówka bez wątpienia jest najlepszym rozwiązaniem do klarowania win na końcu fermentacji, również na bardzo szybki proces i redukcja potrzebnej siły roboczej.