linie do produkcji makaronu krótkiego 0,25-1 tph UTF

utf kiev polska, prodoreko, linie do produkcji makaronu krótkiego

Automatyczna linia do produkcji makaronów o wydajnościach  250 – 1000 kg / h

Firma UkrTechnoFoods oferuje innowacyjny sprzęt dla fabryki makaronów kompaktowych. Automatyczna linia do produkcji makaronów o wydajności 250 – 1000 kg / h, produkowana przez UkrTechnoFoods, ma następujące zalety:

pozwala wytworzyć dobrze wyglądający produkt końcowy o wysokiej jakości;

opracowaliśmy kilka rodzajów maszyn do prasowania makaronu w zależności od rodzaju surowca użytego do produkcji: wytłaczarki makaronu z mąki pszennej, wytłaczarki makaronów z mąki pszennej miękkiej, a drugiej z ich mieszanki. całodobowy tryb pracy urządzenia umożliwia osiągnięcie maksymalnej rentowności;

energia elektryczna, gaz lub paliwo stałe mogą być źródłem energii do suszenia makaronu;

tylko jeden operator wystarcza do sterowania linią;

zużycie energii linii jest znacznie ograniczone dzięki zastosowaniu energooszczędnych technologii, co pozwala obniżyć koszt produktu końcowego;

Zastosowanie nowoczesnych wysokojakościowych komponentów w produkcji pozwala zapewnić bezpieczną i trwałą pracę urządzenia w trybie ciągłym.

utf kiev polska, prodoreko, linie do produkcji makaronu krótkiego

Opcjonalnie linie produkcyjne makaronu można uzupełnić następującym sprzętem:

automatyczny system przenośnikowy do przenoszenia mąki z silosów na przesiewacz mąki;

chłodnica korpusu wytłaczarki z zamkniętym konturem (zmniejsza zużycie wody);

panel sterowania obrotami głównego napędu;

dodatkowa komora susząca do dodatkowego suszenia i stabilizacji określonych rodzajów makaronów;

Sterowniki PLC maszyn do prasowania i suszenia;

maszyna pakująca;

dodatkowe matryce do wytłaczania do produkcji różnych rodzajów makaronów;

urządzenie do mycia z wytłaczaniem;

maszyna do podnoszenia i przechylania worków z mąką;

przemysłowy generator ciepła gazowego;

specjalny dozownik przeznaczony do płynnych i pastowatych dodatków.

dwustopniowe mieszanie składników w celu uzyskania jednorodnego ciasta;

stosowanie zasady głębokiego vacuum w prasie;

przyjazny dla produktu proces suszenia, który zapobiega pękaniu produktu końcowego;

przykrycie komór suszących za pomocą wysokiej jakości płyt warstwowych, co zapobiega utracie ciepła;

automatyczne dozowanie składników pozwala na utrzymanie stabilnej jakości produktu.

utf kiev polska, prodoreko, linie do produkcji makaronu krótkiego

Specifications of the pasta production line with the capacity 250 kg/h

Specifications
Capacity, kg/h 250±15%
Water consumption for dough, l/h 50
Drying time, hours 4-6
Overall dimensions (length * width * height), mm 28000 * 3500 * 4500
Installed capacity, kW 50
Power consumption, kW 50
Installed capacity of the boiler, kсal/h 130.000
Power consumption of the boiler, kсal/h 75.000

utf kiev polska, prodoreko, linie do produkcji makaronu krótkiego

Specifications of the pasta production line with the capacity 500 kg/h

Specifications
Capacity, kg/h 500±15%
Water consumption for dough, l/h 100
Drying time, hours 4-6
Overall dimensions (length * width * height), mm 42000 * 3500 * 4500
Installed capacity, kW 100
Power consumption, kW 80
Installed capacity of the boiler, kсal/h 260.000
Power consumption of the boiler, kсal/h 130.000

utf kiev polska, prodoreko, linie do produkcji makaronu krótkiego

Specifications of the pasta production line with the capacity 750 kg/h

Specifications
Capacity, kg/h 750±15%
Water consumption for dough, l/h 150
Drying time, hours 4-6
Overall dimensions (length * width * height), mm 38600 * 3500 * 5100
Installed capacity, kW 115
Power consumption, kW 90
Installed capacity of the boiler, kсal/h 400.000
Power consumption of the boiler, kсal/h 200.000