pasteryzatory HTST / ESL Reda

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Pasteryzacja HTST

Od ponad 30 lat REDA S.p.A działa w procesie pasteryzacji mleka, wykorzystując i stale rozwijając rośliny serii HTST (High Temperature Short Time). Instalacje te są całkowicie zautomatyzowane lub półautomatyczne, przeznaczone do produkcji pasteryzowanego świeżego mleka i produktów ubocznych.

Głównym celem pasteryzacji mleka jest niszczenie zawartych patogennych drobnoustrojów: ten zakres zwykle osiąga się przez poddanie produktu obróbce cieplnej do wysokich temperatur przez krótki okres czasu, a następnie jego szybkie schłodzenie. Otrzymany pasteryzowany produkt zostanie następnie skomercjalizowany przy użyciu systemu łańcucha chłodniczego.

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Podczas procesu pasteryzacji REDA S.p.A. oferuje również następujące opcje:

– klaryfikacja, standaryzacja, baktofugacja;

– odpowietrzanie;

– homogenizacja.

Pasteryzatory produkowane przez REDA S.p.A. są wstępnie zmontowane i przetestowane na platformie ze stali nierdzewnej. Zostały zaprojektowane i wykonane w celu łatwej instalacji na miejscu dzięki filozofii „Plug-and-Play”.

Pasteryzacja ESL

Instalacje te zostały opracowane przez REDA S.p.A. do produkcji mleka E.S.L. (Extended Shelf Life) i są całkowicie zautomatyzowane z nadzorem.

W porównaniu do tradycyjnych urządzeń pasteryzujących (H.T.S.T.), instalacje te pasteryzują świeże mleko przez ogrzewanie produktu w wyższych temperaturach.

Po pasteryzacji produkt utrzymuje się w temperaturze + 4 ° C.

The E.S.L. Instalacje REDA S.p.A. zapewniają wysoką jakość pasteryzowanego mleka, dużą niezawodność, długie i wysokowydajne produkcje oraz wysoką termiczną regenerację, a następnie znaczącą oszczędność energii (do 90%).

Kompaktowa i solidna konstrukcja pozwala na prosty i szybki montaż w miejscu instalacji, krótkie czasy rozruchu oraz bardzo proste sterowanie i sterowanie.