pasteryzatory Reda SpA

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Pasteryzatory rurowe

Pasteryzatory REDA są w pełni zautomatyzowanymi systemami, w których produkt jest ogrzewany w sposób pośredni, a więc bez bezpośredniego kontaktu z czynnikiem grzewczym. Ogrzewanie odbywa się w „delikatny sposób”, zachowując nienaruszoną jakość produktu. Wykorzystują wymienniki ciepła z modułami „wielorurowymi w rurze” typu AISI 316L. Mają konstrukcję falistej rury, aby zapewnić wysoką wydajność wymiany termicznej i umożliwić łatwą kontrolę po stronie produktu.

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Wysoka regeneracja ciepła jest osiągana zarówno w produkcie / produkcie, jak i w obwodzie pomocniczym sterylnej wody w recyrkulacji i może osiągnąć nawet 90%. Systemy te są zaprojektowane tak, aby spełnić wszystkie wymagania dotyczące pakowania technologicznego (napełnianie na zimno, napełnianie na gorąco, napełnianie aseptyczne) i można je łączyć z systemami akcesoriów, takimi jak odstojniki (z odzyskiwaniem aromatów), homogenizatory, aseptyczne zbiorniki, zintegrowany system CIP.

Automatyzacja zakładów REDA umożliwia programowanie sterowników PLC, komputerów PC i systemów nadzoru w celu umożliwienia sterowania instalacją (również zdalną) lub integracji w bardziej złożonych systemach procesowych.

Jednostki są wstępnie zmontowane na płozie ze stali nierdzewnej, zaprojektowanej i wykonanej dla łatwej instalacji na miejscu dzięki konstruktywnej filozofii „Plug-and-Play”.

Zdolności produkcyjne mogą się wahać od minimum 1000 l / h do maksimum 30 000 l / h, ze stałą lub zmienną prędkością.

 

Pasteryzacja HTST

Od ponad 30 lat REDA S.p.A działa w procesie pasteryzacji mleka, wykorzystując i stale rozwijając rośliny serii HTST (High Temperature Short Time). Instalacje te są całkowicie zautomatyzowane lub półautomatyczne, przeznaczone do produkcji pasteryzowanego świeżego mleka i produktów ubocznych.

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Głównym celem pasteryzacji mleka jest niszczenie zawartych patogennych drobnoustrojów: ten zakres zwykle osiąga się przez poddanie produktu obróbce cieplnej do wysokich temperatur przez krótki okres czasu, a następnie jego szybkie schłodzenie. Otrzymany pasteryzowany produkt zostanie następnie skomercjalizowany przy użyciu systemu łańcucha chłodniczego.

Podczas procesu pasteryzacji REDA S.p.A. oferuje również następujące opcje:

– klaryfikacja, standaryzacja, baktofugacja;

– odpowietrzanie;

– homogenizacja.

Pasteryzatory produkowane przez REDA S.p.A. są wstępnie zmontowane i przetestowane na platformie ze stali nierdzewnej. Zostały zaprojektowane i wykonane w celu łatwej instalacji na miejscu dzięki filozofii „Plug-and-Play”.

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Pasteryzacja ESL

Instalacje te zostały opracowane przez REDA S.p.A. do produkcji mleka E.S.L. (Extended Shelf Life) i są całkowicie zautomatyzowane z nadzorem.

W porównaniu do tradycyjnych urządzeń pasteryzujących (H.T.S.T.), instalacje te pasteryzują świeże mleko przez ogrzewanie produktu w wyższych temperaturach.

Po pasteryzacji produkt utrzymuje się w temperaturze + 4 ° C.

The E.S.L. Instalacje REDA S.p.A. zapewniają wysoką jakość pasteryzowanego mleka, dużą niezawodność, długie i wysokowydajne produkcje oraz wysoką termiczną regenerację, a następnie znaczącą oszczędność energii (do 90%).

Kompaktowa i solidna konstrukcja pozwala na prosty i szybki montaż w miejscu instalacji, krótkie czasy rozruchu oraz bardzo proste sterowanie i sterowanie.