destylatory frakcyjne niskotemperaturowe Reda

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Destylacja frakcyjna w bardzo niskiej temperaturze

Ten nowy system dealolaryzacji jest przeznaczony do stosowania w handlu wina przez destylację w niskiej temperaturze. Dzięki tej innowacyjnej technice przetwarzana jest tylko część wina (10/20% masy), podczas gdy pozostała część nie zostanie dotknięta.

Wielka zaleta dla zachowania jakości wina.

Zabieg przewiduje szybką „zimną destylację” wina w temperaturze + 15 ° C z ekstrakcją odparowanej mieszaniny z 50 ° / 60 ° Alkoholem.

System odzyskiwania aromatów zostanie wybrany w przypadku procesu produkcji aromatycznych win.

Reda Polska, andritz, gea Polska, wirówka do soku, wirówka, wirówka przemysłowa, klasyfikator, system UHT, system CIP, Termowinifikator, pasteryzator rurowy, pasteryzator htst, parownik, parownik wielofunkcyjny, filtr wirówkowy, filtr odśrodkowy, odwrócona osmoza, destylator niskotemperaturowy, destylator frakcyjny, deareator, prodoreko, reda Spa polska

Zalety

Bardzo niska temperatura procesu i duża elastyczność dealera REDA pozwalają uzyskać wino finalne o wartości -1 ° / -2 ° Alkoholu bardzo dobrze zbalansowane, świeże i aromatyczne.

Najlepsze wyniki uzyskuje się w wartościach bezwzględnych przez interweniowanie pod koniec fermentacji wina, co pozwala mu od razu znaleźć idealną równowagę i nie być już przeszkadzanym.

Wreszcie, w przypadku pory deszczowej przed zbiorem winogron, urządzenie może pracować jako klasyczny koncentrator niskotemperaturowy do wzbogacania moszczu zawsze przez odparowanie próżniowe w temperaturze + 18 ° C / + 22 ° C.