Filtr białej wody (White Water
Sieve)
Filtr
białej
wody (White Water Sieve) działa na zasadzie wirówki,
która przy wykorzystaniu
siły odśrodkowej przepuszcza cząsteczki wody przez oczka sita,
natomiast
zanieczyszczenia, których średnica jest większa od oczek sit
są zatrzymywane bezpośrednio
na sicie.
Filtry
białej wody wykorzystywane są przede wszystkim w celu:
-
zmniejszenia zużycia świeżej wody w trakcie procesu
-
oczyszczania wody używanej w trakcie procesu z cząstek stałych
-
wstępnego
oczyszczania ścieków
Szczególnie
polecamy filtry białej wody przy:
-
produkcji
papieru
-
wstępnym
oczyszczaniu wody w obiegu zamkniętym
-
wstępnym
oczyszczaniu ścieków
-
redukcji
zanieczyszczeń stałych
-
zmniejszenia zużycia „świeżej” czystej wody
W
filtrach
białej wody standardowo używa się sit o rozmiarze oczek 105
mikronów.
|